Krisberedskapsveckan 2019

Man som håller kontanter i ljuset av en fotogenlampa

Vad skulle du göra om din vardag vändes upp och ner? Den 6-12 maj är det dags för den årliga nationella krisberedskapsveckan! Välinformerade och engagerade invånare är en viktig tillgång vid en samhällskris – och syftet med veckan är att vi ska lära oss hur vi påverkas av och hur vi kan förbereda oss för samhällskriser och höjd beredskap.

I Eda är du välkommen till biblioteket i Charlottenberg måndagen den 6 maj kl 18.00-19.00 för att träffa säkerhetssamordnare Ida Andersson. Hon berättar då bland annat om kommunikation vid en kris - hur når vi varandra och hur får man information? Ida svarar på alla dina frågor kring krisberedskap.

Du får bland annat se hur en krislåda ser ut, Om du har frågor och funderingar kring kommunens eller din egen krisberedskap kan du passa på att ställa dem!

Du kan förstås följa krisberedskapsveckan både på Facebook och använd gärna hastaggen #krisberedskapsveckan.

Mer information och tips

  • Mer information kring hemberedskap och kriser finns bland annat på MSB:s webbplats och Youtubekanal.
  • På webbplatsen eda.se finns information om hur Eda kommun arbetar med sin krisberedskap.
  • Du har väl kvar broschyren ”Om krisen eller kriget kommer” som skickades ut till alla hushåll 2018? Om du tappat bort den så finns den att hämta på flera olika språk på MSB:s webbplats
  • Gör i ordning en krislåda för ditt hushåll – i den ska finnas utrustning som kan hjälpa dig med värme, vatten, mat och kommunikation. Checklista för krislådeinnehåll finns bland annat på vår webbplats och i broschyren ”Om krisen eller kriget kommer”.
  • Kolla gärna TV-serien ”Nersläckt land” på SVT Play. Den handlar om hur människor reagerar och vad de gör när strömmen försvinner under en längre tid. Vad hade du gjort?


2019-05-02